Примери добре учитељске праксе

Датум: 01. Jul 2014 17:19 Категорија: Новости

         У оквиру 28.Сабора учитеља,у недељу, 15.6.2014.год. на Учитељском факултету у Београду одржана је 9.Смотра стваралаштва учитеља у васпитно-образовном процесу. Претходно је СУРС објавио конкурс за примере добре праксе,а учитељи и наставници чији су радови одабрани на конкурсу, позвани су да их презентују присутним колегама из читаве Србије.Нашу школу је представљала учитељица Љиљана Андрић,чија су два рада прихваћена као примери добре праксе.Радови су сврстани у катерогорију Дидактичко средство,наставна средства.
"Мозгалице у стиху" су публиковане у електронском Зборнику акредитованог програма сталног стручног усавршавања. У облику су приручника за наставу,а задаци које садрже имају за циљ развијање логичког мишљења и закључивања код ученика.
Школа је укључена у пројекте "Свесно и савесно" и "За зелено сутра", које финансира Министарство спољних послова Финске,а један од партнера је Општина Чајетина. У оквиру тог пројекта ,на нивоу школе,организовани су тематски месеци,а у децембру 2013.год. тема је била екологија. Клипом под називом "Екологија" представљене су активности одрађене у издвојеном одељењу у Трипкови.